Jos van Haaren

INTEGRA® / NATUURGENEESKUNDE / BIORESONANTIE / NEI® / NLP 

Praktijk Integraal Helen

Locatie: 

Aangesloten bij: 

Jos van Haaren

Praktijk Integraal Helen

Reygershöftehoek 35A

7546 KB Enschede

Tel: 053 - 478 32 07 

INTEGRAAL HELEN © 2017    VOORWAARDEN

Stichting HBO Register

Beroepsbeoefenaren

Complementaire Zorg

Licentienummer:

308084R

Landelijke Vereniging Natuurlijke Geneeswijze

Registratienummer:

10006030847

 

ADMIN

Therapievormen 

Triggerpoints worden in de volksmond wel ‘knopen’ genoemd. Het samentrekken van een spier wordt verzorgd door sarcomeren (zorgen er voor dat de spier kan samentrekken). Als te sterk gestimuleerde sarcomeren chemisch niet meer in staat zijn hun samengetrokken toestand te verlaten, ontstaan triggerpoints. Deze triggerpoints veroorzaken hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarmen en carpaaltunnel syndromen. Vaak zitten triggerpoints niet op de plek van de pijn. Ze kunnen de bron van pijn zijn in gewrichten, zoals schouder, pols, heup, knie en enkel, die zo vaak worden aangezien voor artritis, tendinitis, bursitis, en letsel aan  gewrichtsbanden. Triggerpoints veroorzaken ook nog andere symptomen, zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornissen, pijn aan geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Zelfs fibromyalgie kan zijn oorsprong hebben in triggerpoints. Ik gebruik massage direct op de triggerpoints, als de veiligste, natuurlijkste en meest effectieve vorm van (pijn)therapie.

De natuurgeneeskunde gaat ervan uit dat symptomen van ziekten ontstaan doordat een of meerdere werkingsmechanismen in het lichaam verstoord zijn geraakt.

 

Deze werkingsmechanismen kunnen van lichamelijke en/of geestelijke aard zijn. Het integraal (samenhangend) benaderen van symptomen is daarom het specialisme van mijn praktijk. Ik gebruik daarvoor verschillende therapieën die met elkaar een eenheid in verscheidenheid vormen. 

Triggerpointtherapie 

 
X
Password:
Wrong password.